miércoles, 29 de diciembre de 2010

Audacity

">


Aquest programa grabat per la Eli, l'Alba, en Gerard i jo, la Mar era per el treball col·laboratiu de la radio. El vam grabar amb l'audacity i el vam penjar al goear.

La música està extreta del goear, els efectes sonors d'xtec i la informació de la Viquipèdia, d'xtec i d'un llibre de 2n d'ESO.

Què és un blog?

">

Al segle XX hi va haver un punt d'inflexió on les notícies van passar de ser únicament professionals, a ser professionals i personals. Degut a això, apareix el weblog i els blogs. " El 7 d'Octubre de 1994 Dave Wirer creà el weblog, com a una publicació en línia amb històries publicades presentades amb un ordre cronològic invers" 


Un blog és una pàgina web que recopila cronologicament textos, imatges, videos, treballs, tot el que tu vulguis penjar-hi, d'un o més autors/es. 
Al crear un blog ets lliure de deixar que tothom el vegi, de fer-lo públic, o simplement que el vegin aquells/es que tu vols, és a dir privatitzar-lo. 
La gent pot comentar els blogs, i crear així una eina d'interès. 
Es poden possar imatges, videos, articles, música, opinions personals etc... i el pots decorar com tu vulguis. 
Els blogs serveixen per comunicar tot allò que l'autor pensa o creu que és interessant, i amb aquesta eina es facilita, doncs, la cohesió i el fet de compartir notícies amb altre gent.



El video està extret del youtube.
La informació és pròpia.

Copyright

  • Què és el COPYRIGHT?

És totalment al contrari que el creative commons. És el dret d'autor que té el creador d'una obra, pàgina etc... És una forma d'identitat de cada persona, de cada autor. 
Un conjunt de normes i reglas dels drets morals i patrimonials. Cada autor decideix com es distribueix.


Creative Commons

  • Què és el CREATIVE COMMONS? 
El creative commons és una orgnaització sense ànim de lucre que treballa per incrementar la creativitat. És un intercanvi lliure i legal d'informació. 
El tema "commons" es refereix a l'estructura d'aquest treball que fomenta l'intercanvi lliure i legal per poder utilitzar-se...
CC ofereix eines gratuïtes i legals. Eines que permeten donar a usuaris individuals o de grans companyies una manera fàcil i simple de concedir permisos de drets d'autor. 







sábado, 18 de diciembre de 2010

Què és una wiki, wikipedia i wikispaces?

">



Una wiki és un entorn col·laboratiu online que perment l'edició immediata del contingut web des del navegador. Nomès amb tres botons, editar, guardar i enllaçar.


Diferències entre wiki i blog:


· En el blog l'informació surt ordenada cronològicament, en canvi a la wiki l'informació surt ordenada de la manera que tu vulguis.
· Al blog es veu el dia en que s'ha realitzar l'entrada, en canvi a la wiki no es veu a primera vista.
· El blog d'estructura a travès d'entrades, en canvi la wiki a travès d'una taula de continguts
· Al blog pots descarregar-te plantilles, en canvi a la wiki no hi ha plantilles.
· El blog permet comentaris dels altres bloggers, en canvi la wiki no en permet.
· El blog és estàtic ( és a dir cada entrada és autònoma de les altres, una entrada substitueix a l'altre "no es complementen" i tu la pots revisar i modificar), en canvi la wiki és dinàmica (és a dir s'actualitza i es revisa continuament, cada nova entrada enriqueix tota la wiki, i totes les pàgines estan indexades a la pàgina principal).
· El blog és d'interacció externa i la wiki interna




Què és la wikipedia?
És un espai web sense ànim de lucre el qual preten fer una enciclopèdia lliure on els diferents usuaris des de el seu navegador wev poden crear, modificar i eliminar els textos compartits, seguin les instruccions d'estructura que ofereix wikimedia. Totes les entrades estan revisades per els que han creat el projecte wikimedia.




Què és el wikispace?
És una pàgina wev on les pàgines poden ser editades per molts lectors a travès d'un navegador.




Diferència entre la wikipedia i el wikispace:
1. La wikipedia té una estructura esteriotripada per els creadors del projecte, en canvi el wikispace no les té.
2. La wikipedia està revisada pels creadors dels projectes wikimedia, en canvi el wikispace no està revisat.








Informació:
· El video està extret del Youtube
· Apunts de classe
· Wikipedia

Formulari, la radio

Loading...">


https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AptA8uhO55QhdFZXOVE0ekt5eEt2ZWFIcm1DTndOQ2c&hl=en#gid=0

Google docs

El google docs serveix per poder crear documents word, power points, fulls de càlcul... en xarxa, en versió online i en grup, és a dir es comparteix alhora.
Això significa que podem treballar amb el document des de qualsevol ordinador amb internet.
Permet que tots/es els/les membres que treballen en el mateix document puguin estar des de diferents llocs treballant en el document. També hi ha un xat per poder parlar entre els components del grup.
És senzill d'utilitzar i gratuit.

Com posar el creative commons.

Per posar la llicencia de creative commons al teu blog nomès has d'anar a la pàgina web de creative commons  i copiar el codi embed al teu blog.

Sae, seminari

Sae
View more presentations from Mar Garcia E.
">



Per seminari vam haver de fer un power point de la setmana d'activitats extraordinaries per grups. El meu grup ho vam fer amb el google docs.
El power point l'he penjat al slideshare per poder-lo pujar al blog.
Les imatges són pròpies.

Reflexió final del seminari

Durant aquests mesos de seminari he après més del que em pensava. M'he pogut posar al dia sobre l'actualitat educativa, donar.me compte del món sonor que m'envolta, descobrir llibres molt interesants, creure més amb l'importància del blog, adonar-me del valor de la veu, de les lectures en veu alta, els debats...
A part de tot això, he pogut comprovar que és molt important escoltar als demès i arribar a entendre els seus criteris, argumentant sempre. També és important, però, creure amb els teus ideals, i lluitar per ells, argumentant-los sempre també.

M'he sentit molt comode en aquest seminari, ens hem respectat tots i totes molt, hem donat les nostres opinions. Potser a primera vista sembla que no hagim treballat gaire, perquè ens hem dedicat a parlar i parlar a la mínima que sortia algun tema interesant. En el fons hem fet moltes coses, i he après moltes coses.

sábado, 4 de diciembre de 2010

Seminari 2 de Desembre

El dia 2 de Desembre a Seminari vam fer les exposicions de la SAE. Ens vam col·locar en grups de tres o quatre persones i vam fer un power-point explicant tota la setmana.

miércoles, 1 de diciembre de 2010

Seminari 30 de Novembre

El dimarts 30 de Novembre a Seminari, l'Alba ens va explicar el seu dia de la setmana d'activitats extraordinàries a una escola.

domingo, 28 de noviembre de 2010

Seminari 25 de Novembre

A seminari, el Dijous 25 de novembre vam tenir temps, amb els grups fets anteriorment,per començar a realitzar el power point que mostri la nostra setmana d'activitats extraordinaries.

domingo, 21 de noviembre de 2010

SAE, un dia a una escola.

La noia que em va "apadrinar" de tercer està fent les pràctiques a l'escola Virolai grimm.
El dimarts passat, dia 16 de Novembre, vaig anar a observar com funcionava l'escola, com treballaven etc..
Porta de la classe dels mussols
Vaig estar amb p-2, la classe dels Mussols. 
Nomès a l'arribar la tutora del grup i la noia de pràctiques, la Miriam, em van acollir molt bé i en tot moment em preguntaven si necessitava alguna cosa i m'explicaven tot com funcionava.
Quan ja tots els nens i les nenes havien arribat van seure a terra amb rotllana i van cantar una canço de Bon dia. Cosa que em va agradar. Desprès van cantar una canço de mussols amb un peluix d'un mussol anomenat Mussi ( se'ls veia a tots molt emocionats amb el Mussi). 
No van parara de fer coses, cantar, jugar, pintar, ballar ... Fins que van anar al pati.
Aquí em vaig sorprendre bastant, al veure que, quan vam sortir els mussols, i els altres p2, les tutores marxaven a fer el cafè deixant en mans de les de pràctiques tots els petits i les petites. 
La tutora del meu grup, mussols no va marxar. Ens vam quedar per vigilar uns quaranta nens i nenes, més o menys,  de menys de tres anys, dues noies de pràctiques i una tutora. 
Van estar una hora sencera fora. Sincerament això no ho havia vist mai i em va sorprendre molt, mai se m'hauria passat pel cap fer això. 
Classe de p2 Els mussols.

                                                                                                                                                                          

sábado, 13 de noviembre de 2010

Jugar, saltar, ballar, embrutar-se, en fi ser infants.

Els infants quan juguen són espontanis, desenvolupen l'empatia, desenvolupen coneixements, es comuniquen, creen, es relacionen, experimenten, aprenen, disfruten...
El joc lliure és molt important, doncs, per ells/es. Necessiten juguar per madurar, ja que els/les nens/es que juguen molt de petits/es són millors adults/es. 
Per jugar necessiten espais naturals, autonoms, lliures i sobretot, segurs on els adults no participin, sinó que simplement observin i si és necessari ajudin. Quants menys materials els hi deixem més desenvoluparan la seva creativitat buscant així, els seus propis materials, com un pal per espasa, una pedra per pilota etc...

Els i les mestres/as hem d'educar amb valors, i una manera natural d'ensenyar aquests valors és a partir del joc. Hem de crear vivències positives, motivant-los amb personatges importants per ells/es, explicant-ho a partir de demostracions, lliures i espontànies sobre la cotidianitat de la realitat d'ells i elles.




Documentant el camí

">

Documentant el camí.
El nostre treball de territorri ( de l'Aïda Vallejo i Mar Garcia) és titula Documentant el camí, i és sobre el Castell de Burriac.

Vam utilitzar el programa Vegas Movie Studio, i a partir de tots els videos que haviem grabat pujant al Castell i baixant vam crear aquest document,

Seminari 9 de Novembre

El 9 de Novembre, a seminari vam veure la pel·lícula "los niños del paraiso".
Aquí us deixo un tros de la pel·lícula




">

jueves, 4 de noviembre de 2010

Seminari 4 de Novembre

Avui, 4 de Novembre, a seminari hem fet revisió de blogs.
Un per un, hem anat sortint a mostrar el nostre blog i a comentar com haviem evolucionat i com ens sentiem amb aquesta nova eina.
Penso que ens ha servit, ja que si veiem una cosa que un tenia preguntavem com ho haviem fet etc...

viernes, 29 de octubre de 2010

Entrem a blanquerna

">


A classe hem utilitzat el windows live movie maker. Hem après a tallar (editar, estableces como inicio, como final) i així si hi ha trosos de videos que no ens interessen podem retallar-los. També hem après a posar música, a treure el so del video. A afegir títols ( principal, títol) a afegir animacions (efectes visuals) ...

jueves, 28 de octubre de 2010

Debat, les adopcions.

Hola nois i noies, us proposo un debat sobre les adopcions.
Que creieu vosaltres sobre aquest tema? És bo pels infants? Creieu que tothom està en condicions per adoptar? Creieu que les pautes d'adopció són lògiques? Com creieu que influeix al infant el fet de ser adoptat, tant de petit com de gran? Hi el tema dels apadrinaments? Creieu que les ONG s'aprofiten de les persones que volen ajudar?

Jo penso que són un bon mètode per poder ajudar a nens i nenes sense casa o amb unes condicions nefastes. Tot i que també crec que no tothom és capaç de cuidar a una persona adoptada, hi ha molta gent que adopta per sentir-se bé, o perquè no pot tenir fills/es però si no creus verdaderament que aquella persona és com la teva filla o el teu fill, no val la pena adoptar.
Les condicions per adoptar són molt estrictes, has de tenir un pis gran, amb condicions, són molt cares, et fan test psicològics i mil i una coses més. I, sincerament molta gent les passa perquè té diners i el pis gran, però hi ha moltes altres persones que voldrien adoptar i no poden perquè no compleixen aquests requisits.
Si vols apadrinar algú has de buscar molt bé i informar-te molt de totes les ONG, jo personalment tinc una nena apadrinada a la Índia, i vaig tardar un any per escollir la ONG. Fins que no en vaig estar segura 100% no ho vaig fer, i ara estic encantada.


Que hi penseu?

miércoles, 27 de octubre de 2010

Treball col·laboratiu. La radio a l'escola. Radio i eduació

A GTIC hem de fer un treball col·laboratiu, jo el faig amb l'Alba, l'Eli i el Gerard. El nostre tema és la radio a l'escola i la wiki on estem treballant és : http://treballradio.wikispaces.com/
Aquesta wiki nomès l'utilitzem per posar-nos en comú, per penjar la feina. . .

martes, 26 de octubre de 2010

Debats a partir de les revistes educatives. Seminari 26 Octubre

Avui, dia 26 d'Octubre, hem comentat diferents revistes educatives com per exemple, Guix, Guix infantil, L'escola catalana i Escuela en acción "infantil.
Hem vist que algunes seguien uns mateixos esquemes (índex), o almenys molt semblants. Hem pogut obserbar les diferències etc...
A partir d'articles que la gent havia triat de cada revista hem anat saltant d'un tema a l'altre i hem acabat fent debats sobre l'educació, sobre els mestres i les mestras d'infantil, i sobretot de l'ESO.
M'ha semblat un bon seminari, ja que a partir d'opinions hem pogut parlar sobre temes importants.

Deixo els enllaços de dues revistes que hem comentat que trobo interesants

http://guix.grao.com/revistas/presentacion.asp?ID=2  Revista Guix


http://guixinfantil.grao.com/revistas/presentacion.asp?ID=9 Revist Guix d'infantil


També hem comentat un programa de radio, EDUQUE LES CRIATURES, de Catalunya radio.

http://www.catradio.cat/audio/456040/Eduqueu-les-criatures-ultim-programa

Seminari

No m'havia quedat clar el tema de comentar cada seminari, com que avui a seminari ens ho ha recordat l'Anna, a partir d'ara comentarè cada seminari.
En general fins ara hem fet, comentari d'un article sobre les colònies, o les no colònies a partir d'articles que ens va donar l'Anna. Cadascú tenia des d'un punt de vista diferent, les cases de colònies, els mestres i les mestras, el sindicat etc...
També vam fer lectures en veu alta ( dos dies ) per pràcticar.
Vam fer un comentari del llibre "Podem pintar els somnis" de la Silvia Majoral.
En la sessió del 19 d' Octubre vam comentar l'entorn sonor. Haviem d'escoltar tot allò que sentiem mentre feiem el trajecte cap a Blanquerna.


Adjunto el treball de podem pintar els somnis pujat al scribd.

Podem Pintar Els Somnis ">

Tractament de la imatge

Ahir, a classe de gtic vam practicar el tractament de la imatge amb el Gimp. 
Primer de tot vam treure pixels, esalant la imatge a la mida que vulguis. 


Fotografia escalada.


Imatge retocada. Sense sabó

Vam aprendre a retocar imatges, a treure objectes...
Amb l'eina de clonatge, podem borrar objectes (clonant així d'altres), com ha passat aquí amb el sabó. Em clonat el drap on estava el sabó, i d'aquesta manera ha desaparegut el sabó. 




Imatge retallada. 

Per retallar el tros que necessitis, has d'anar a l'eina de retallar (el cuter) i escollir aquell tros que vols.


Per descarregar-te el programa Gimp has d'anar a la pàgina de softcatalà i descarregar-te de manera lliure el Gimp. 


Fotografies : Jordi Simón.

domingo, 24 de octubre de 2010

Sensacions a partir del tacte

Sovint, toquem sense saber apreciar allò que estem tocant. No ens donem ni compte de la textura, de si és rogós, llis, dur o suau, ni de les sensacions que ens pot portar tocar allò.
El tacte ens pot dur emocions inexplicables amb paraules. O simplement portar-nos a aquella platja de somni on vam passar un dels nostres millors dies, a aquell moment d'angunia perduts per un bosc etc.

Als infants sels ha d'ajudar a conèixer aquestes sensacions i emocions a traves del tacte, a traves de textures noves. Que probin, que juguin, que investiguin, que aprenguin ells amb les seves mans. Des de ben petits toquen tots els objectes, per descobrir el seu tacte, i seguidament se'ls posen a la boca, on descobreixen el sabor, i poden seguir investigant la textura.





Fotografies: Mar Garcia

sábado, 23 de octubre de 2010

Viatjant pels núvols




La meva primera planxa de fang representa els viatjes i tot, el que ells em representen a mi.
L'objecte és la torre eifel, un record que em van regalar fa molts anys , tot i que jo no hi he anat mai a Paris, en tinc moltes ganes.
Hi ha diferents petjades, de diferents textures, representant així diferents coses. Els diners, la naturalesa, l'aigua, la tranquil·litat, l'estres, els pensaments, i les ganes que tinc de seguir viatjant.


Fotografia: Mar Garcia

Qui ets tu?






El video l'he creat amb el programa Movie Maker. Primer he desat el projecte, i desprès he publicat la pel·lícula. Un cop fet això, he penjat el video al youtube i he enganxat el codi embed al blog.

lunes, 11 de octubre de 2010

Juguem a pares i mares


">




Una noia de la classe, la Laura, em va passar aquest video. El trobo molt interesant ja que, els/les nens/es són molt influenciables pels seus pares i mares.
El tema dels maltractaments és molt dur i complicat, cada vegada hi ha més dones que pateixen maltractaments i que els seus/les seves fills/es ho veuen, i alguns d'ells també el pateixen.
Aquests fills/es ja crèixen amb una actitud diferent cap a la vida, cap a les persones i les relacions amb elles.
En aquest video es pot veure com el simple joc de pares i mares que tots els/les nens/es juguen, i fins i tot, tots nosaltres hem jugat, pot canviar tant depen de l'entorn en el que conviuen.

miércoles, 29 de septiembre de 2010

Debat amb nens i nenes de 5 anys

Ahir, desprès d'haver dinat, unes quantes nenes de l'escola on treballo van començar a jugar al típic joc de "mares i pares, o pares i mares". Les vaig estar observant amb atenció perquè em tenien bocabadada amb la manera de jugar. Unes quantes tenien clar que les mares eren les que fregaven, netejaven , feien el dinar i, en canvi, unes altres tenien clar que les mares i els pares eren igual a casa. Per últim n'hi havia una que volia jugar només amb mares, ja que el seu pare està mort.
El més interessant d'aquell joc, fou quan una de les nenes li comentà a la nena que jugava només amb mares que, encara que el seu pare estigues molt lluny, ella podia tenir altres pares o jugar a que si que hi havia pares.

Aquell joc típic sense importància em va donar molt de fruit una mica més tard, quan a la classe vam començar a debatre com eren les famílies, les mares, els pares o els tutors legals de cada ú/una.
Ells/es sols van arribar a la conclusió que tots/es tenien pares i mares diferents, però que en el fons el més important era l’amor, l’ afecte i els valors que els transmetien.

Semblaven adults en un debat polític. Va ser molt interessant i sorprenent.

miércoles, 15 de septiembre de 2010

Edu3.cat
">


· Els ordinadors són màquines per fer càlculs i per comunicar-nos.
· Hipermèdia: text, so, imatge i animació. Té forma de xarxa amb enllaços.
· El ratolí: perment una comunicació interactica d'anada i tornada amb l'ordinador.
· Interfície.

martes, 14 de septiembre de 2010

Presentació

Hola bloguers i blogueres, sóc la Mar Garcia i aquest és el meu blog.
He escollit el nom de " eines per ensenyar" , perquè aquí penjarè algunes petites eines que cregui interesants per poder aprendre sobre l'educació, i per poder, més tard,  ensenyar.
Espero que aquest espai, molt nou i complicat per uns/es quants/es, ens serveixi i ajudi en la nostra carrerra.

Tinc 19 anys, i he treballat tres anys en una ludoteca com a monitora els caps de setmana, en els casals d'estiu, de nadal i de setmana santa, i ajudant de guarderia. També, com quasi tots, he fet de cangur.
Els nens/es per a mi són molt importants, ja que penso que són el futur i m'aporten molta energia positiva.