domingo, 28 de noviembre de 2010

Seminari 25 de Novembre

A seminari, el Dijous 25 de novembre vam tenir temps, amb els grups fets anteriorment,per començar a realitzar el power point que mostri la nostra setmana d'activitats extraordinaries.

domingo, 21 de noviembre de 2010

SAE, un dia a una escola.

La noia que em va "apadrinar" de tercer està fent les pràctiques a l'escola Virolai grimm.
El dimarts passat, dia 16 de Novembre, vaig anar a observar com funcionava l'escola, com treballaven etc..
Porta de la classe dels mussols
Vaig estar amb p-2, la classe dels Mussols. 
Nomès a l'arribar la tutora del grup i la noia de pràctiques, la Miriam, em van acollir molt bé i en tot moment em preguntaven si necessitava alguna cosa i m'explicaven tot com funcionava.
Quan ja tots els nens i les nenes havien arribat van seure a terra amb rotllana i van cantar una canço de Bon dia. Cosa que em va agradar. Desprès van cantar una canço de mussols amb un peluix d'un mussol anomenat Mussi ( se'ls veia a tots molt emocionats amb el Mussi). 
No van parara de fer coses, cantar, jugar, pintar, ballar ... Fins que van anar al pati.
Aquí em vaig sorprendre bastant, al veure que, quan vam sortir els mussols, i els altres p2, les tutores marxaven a fer el cafè deixant en mans de les de pràctiques tots els petits i les petites. 
La tutora del meu grup, mussols no va marxar. Ens vam quedar per vigilar uns quaranta nens i nenes, més o menys,  de menys de tres anys, dues noies de pràctiques i una tutora. 
Van estar una hora sencera fora. Sincerament això no ho havia vist mai i em va sorprendre molt, mai se m'hauria passat pel cap fer això. 
Classe de p2 Els mussols.

                                                                                                                                                                          

sábado, 13 de noviembre de 2010

Jugar, saltar, ballar, embrutar-se, en fi ser infants.

Els infants quan juguen són espontanis, desenvolupen l'empatia, desenvolupen coneixements, es comuniquen, creen, es relacionen, experimenten, aprenen, disfruten...
El joc lliure és molt important, doncs, per ells/es. Necessiten juguar per madurar, ja que els/les nens/es que juguen molt de petits/es són millors adults/es. 
Per jugar necessiten espais naturals, autonoms, lliures i sobretot, segurs on els adults no participin, sinó que simplement observin i si és necessari ajudin. Quants menys materials els hi deixem més desenvoluparan la seva creativitat buscant així, els seus propis materials, com un pal per espasa, una pedra per pilota etc...

Els i les mestres/as hem d'educar amb valors, i una manera natural d'ensenyar aquests valors és a partir del joc. Hem de crear vivències positives, motivant-los amb personatges importants per ells/es, explicant-ho a partir de demostracions, lliures i espontànies sobre la cotidianitat de la realitat d'ells i elles.




Documentant el camí

">

Documentant el camí.
El nostre treball de territorri ( de l'Aïda Vallejo i Mar Garcia) és titula Documentant el camí, i és sobre el Castell de Burriac.

Vam utilitzar el programa Vegas Movie Studio, i a partir de tots els videos que haviem grabat pujant al Castell i baixant vam crear aquest document,

Seminari 9 de Novembre

El 9 de Novembre, a seminari vam veure la pel·lícula "los niños del paraiso".
Aquí us deixo un tros de la pel·lícula




">

jueves, 4 de noviembre de 2010

Seminari 4 de Novembre

Avui, 4 de Novembre, a seminari hem fet revisió de blogs.
Un per un, hem anat sortint a mostrar el nostre blog i a comentar com haviem evolucionat i com ens sentiem amb aquesta nova eina.
Penso que ens ha servit, ja que si veiem una cosa que un tenia preguntavem com ho haviem fet etc...