viernes, 29 de octubre de 2010

Entrem a blanquerna

">


A classe hem utilitzat el windows live movie maker. Hem après a tallar (editar, estableces como inicio, como final) i així si hi ha trosos de videos que no ens interessen podem retallar-los. També hem après a posar música, a treure el so del video. A afegir títols ( principal, títol) a afegir animacions (efectes visuals) ...

jueves, 28 de octubre de 2010

Debat, les adopcions.

Hola nois i noies, us proposo un debat sobre les adopcions.
Que creieu vosaltres sobre aquest tema? És bo pels infants? Creieu que tothom està en condicions per adoptar? Creieu que les pautes d'adopció són lògiques? Com creieu que influeix al infant el fet de ser adoptat, tant de petit com de gran? Hi el tema dels apadrinaments? Creieu que les ONG s'aprofiten de les persones que volen ajudar?

Jo penso que són un bon mètode per poder ajudar a nens i nenes sense casa o amb unes condicions nefastes. Tot i que també crec que no tothom és capaç de cuidar a una persona adoptada, hi ha molta gent que adopta per sentir-se bé, o perquè no pot tenir fills/es però si no creus verdaderament que aquella persona és com la teva filla o el teu fill, no val la pena adoptar.
Les condicions per adoptar són molt estrictes, has de tenir un pis gran, amb condicions, són molt cares, et fan test psicològics i mil i una coses més. I, sincerament molta gent les passa perquè té diners i el pis gran, però hi ha moltes altres persones que voldrien adoptar i no poden perquè no compleixen aquests requisits.
Si vols apadrinar algú has de buscar molt bé i informar-te molt de totes les ONG, jo personalment tinc una nena apadrinada a la Índia, i vaig tardar un any per escollir la ONG. Fins que no en vaig estar segura 100% no ho vaig fer, i ara estic encantada.


Que hi penseu?

miércoles, 27 de octubre de 2010

Treball col·laboratiu. La radio a l'escola. Radio i eduació

A GTIC hem de fer un treball col·laboratiu, jo el faig amb l'Alba, l'Eli i el Gerard. El nostre tema és la radio a l'escola i la wiki on estem treballant és : http://treballradio.wikispaces.com/
Aquesta wiki nomès l'utilitzem per posar-nos en comú, per penjar la feina. . .

martes, 26 de octubre de 2010

Debats a partir de les revistes educatives. Seminari 26 Octubre

Avui, dia 26 d'Octubre, hem comentat diferents revistes educatives com per exemple, Guix, Guix infantil, L'escola catalana i Escuela en acción "infantil.
Hem vist que algunes seguien uns mateixos esquemes (índex), o almenys molt semblants. Hem pogut obserbar les diferències etc...
A partir d'articles que la gent havia triat de cada revista hem anat saltant d'un tema a l'altre i hem acabat fent debats sobre l'educació, sobre els mestres i les mestras d'infantil, i sobretot de l'ESO.
M'ha semblat un bon seminari, ja que a partir d'opinions hem pogut parlar sobre temes importants.

Deixo els enllaços de dues revistes que hem comentat que trobo interesants

http://guix.grao.com/revistas/presentacion.asp?ID=2  Revista Guix


http://guixinfantil.grao.com/revistas/presentacion.asp?ID=9 Revist Guix d'infantil


També hem comentat un programa de radio, EDUQUE LES CRIATURES, de Catalunya radio.

http://www.catradio.cat/audio/456040/Eduqueu-les-criatures-ultim-programa

Seminari

No m'havia quedat clar el tema de comentar cada seminari, com que avui a seminari ens ho ha recordat l'Anna, a partir d'ara comentarè cada seminari.
En general fins ara hem fet, comentari d'un article sobre les colònies, o les no colònies a partir d'articles que ens va donar l'Anna. Cadascú tenia des d'un punt de vista diferent, les cases de colònies, els mestres i les mestras, el sindicat etc...
També vam fer lectures en veu alta ( dos dies ) per pràcticar.
Vam fer un comentari del llibre "Podem pintar els somnis" de la Silvia Majoral.
En la sessió del 19 d' Octubre vam comentar l'entorn sonor. Haviem d'escoltar tot allò que sentiem mentre feiem el trajecte cap a Blanquerna.


Adjunto el treball de podem pintar els somnis pujat al scribd.

Podem Pintar Els Somnis ">

Tractament de la imatge

Ahir, a classe de gtic vam practicar el tractament de la imatge amb el Gimp. 
Primer de tot vam treure pixels, esalant la imatge a la mida que vulguis. 


Fotografia escalada.


Imatge retocada. Sense sabó

Vam aprendre a retocar imatges, a treure objectes...
Amb l'eina de clonatge, podem borrar objectes (clonant així d'altres), com ha passat aquí amb el sabó. Em clonat el drap on estava el sabó, i d'aquesta manera ha desaparegut el sabó. 




Imatge retallada. 

Per retallar el tros que necessitis, has d'anar a l'eina de retallar (el cuter) i escollir aquell tros que vols.


Per descarregar-te el programa Gimp has d'anar a la pàgina de softcatalà i descarregar-te de manera lliure el Gimp. 


Fotografies : Jordi Simón.

domingo, 24 de octubre de 2010

Sensacions a partir del tacte

Sovint, toquem sense saber apreciar allò que estem tocant. No ens donem ni compte de la textura, de si és rogós, llis, dur o suau, ni de les sensacions que ens pot portar tocar allò.
El tacte ens pot dur emocions inexplicables amb paraules. O simplement portar-nos a aquella platja de somni on vam passar un dels nostres millors dies, a aquell moment d'angunia perduts per un bosc etc.

Als infants sels ha d'ajudar a conèixer aquestes sensacions i emocions a traves del tacte, a traves de textures noves. Que probin, que juguin, que investiguin, que aprenguin ells amb les seves mans. Des de ben petits toquen tots els objectes, per descobrir el seu tacte, i seguidament se'ls posen a la boca, on descobreixen el sabor, i poden seguir investigant la textura.





Fotografies: Mar Garcia

sábado, 23 de octubre de 2010

Viatjant pels núvols




La meva primera planxa de fang representa els viatjes i tot, el que ells em representen a mi.
L'objecte és la torre eifel, un record que em van regalar fa molts anys , tot i que jo no hi he anat mai a Paris, en tinc moltes ganes.
Hi ha diferents petjades, de diferents textures, representant així diferents coses. Els diners, la naturalesa, l'aigua, la tranquil·litat, l'estres, els pensaments, i les ganes que tinc de seguir viatjant.


Fotografia: Mar Garcia

Qui ets tu?






El video l'he creat amb el programa Movie Maker. Primer he desat el projecte, i desprès he publicat la pel·lícula. Un cop fet això, he penjat el video al youtube i he enganxat el codi embed al blog.

lunes, 11 de octubre de 2010

Juguem a pares i mares


">




Una noia de la classe, la Laura, em va passar aquest video. El trobo molt interesant ja que, els/les nens/es són molt influenciables pels seus pares i mares.
El tema dels maltractaments és molt dur i complicat, cada vegada hi ha més dones que pateixen maltractaments i que els seus/les seves fills/es ho veuen, i alguns d'ells també el pateixen.
Aquests fills/es ja crèixen amb una actitud diferent cap a la vida, cap a les persones i les relacions amb elles.
En aquest video es pot veure com el simple joc de pares i mares que tots els/les nens/es juguen, i fins i tot, tots nosaltres hem jugat, pot canviar tant depen de l'entorn en el que conviuen.