miércoles, 29 de septiembre de 2010

Debat amb nens i nenes de 5 anys

Ahir, desprès d'haver dinat, unes quantes nenes de l'escola on treballo van començar a jugar al típic joc de "mares i pares, o pares i mares". Les vaig estar observant amb atenció perquè em tenien bocabadada amb la manera de jugar. Unes quantes tenien clar que les mares eren les que fregaven, netejaven , feien el dinar i, en canvi, unes altres tenien clar que les mares i els pares eren igual a casa. Per últim n'hi havia una que volia jugar només amb mares, ja que el seu pare està mort.
El més interessant d'aquell joc, fou quan una de les nenes li comentà a la nena que jugava només amb mares que, encara que el seu pare estigues molt lluny, ella podia tenir altres pares o jugar a que si que hi havia pares.

Aquell joc típic sense importància em va donar molt de fruit una mica més tard, quan a la classe vam començar a debatre com eren les famílies, les mares, els pares o els tutors legals de cada ú/una.
Ells/es sols van arribar a la conclusió que tots/es tenien pares i mares diferents, però que en el fons el més important era l’amor, l’ afecte i els valors que els transmetien.

Semblaven adults en un debat polític. Va ser molt interessant i sorprenent.

miércoles, 15 de septiembre de 2010

Edu3.cat
">


· Els ordinadors són màquines per fer càlculs i per comunicar-nos.
· Hipermèdia: text, so, imatge i animació. Té forma de xarxa amb enllaços.
· El ratolí: perment una comunicació interactica d'anada i tornada amb l'ordinador.
· Interfície.

martes, 14 de septiembre de 2010

Presentació

Hola bloguers i blogueres, sóc la Mar Garcia i aquest és el meu blog.
He escollit el nom de " eines per ensenyar" , perquè aquí penjarè algunes petites eines que cregui interesants per poder aprendre sobre l'educació, i per poder, més tard,  ensenyar.
Espero que aquest espai, molt nou i complicat per uns/es quants/es, ens serveixi i ajudi en la nostra carrerra.

Tinc 19 anys, i he treballat tres anys en una ludoteca com a monitora els caps de setmana, en els casals d'estiu, de nadal i de setmana santa, i ajudant de guarderia. També, com quasi tots, he fet de cangur.
Els nens/es per a mi són molt importants, ja que penso que són el futur i m'aporten molta energia positiva.